montare si demontare roti autovehicul in service
echilibrare roti masina

SERVICII

Service roti Esrom, situat in Pipera – Voluntari, este echipat cu utilaje de ultima generatie si mecanici auto calificati.

Operatiunile de service-roti roti sunt urmatoarele:

MONTARI - DEMONTARI ROTI

Toate rampele  noastre sunt dotate cu pistoale pneumatice, rampe si cricuri profesionale. Putem sa montam/demontam anvelope cu diametre mari si talon foarte mic pentru autoturisme 4×4 sau sport.  Montarea si demontarea unei roti trebuie realizata doar de personal autorizat care foloseste scule si proceduri specifice. Montarea incorecta poate duce la deteriorari ale jantei sau anvelopei, in cel mai rau caz, pierderea rotii in mers, daca prezoanele rotii respective sunt stranse incorect.

INDREPTARI JANTE AUTO

In cazul in care acrosati sau loviti o bordura sau un obstacol, jantele autovehiculului se deformeaza primele. Acest lucru duce la dezechilbrarea ansamblului janta/ anvelopa numit si roata si este necesara indreptarea jantei intr-un service auto. Exploatarea rotii masinii avand janta deformata va duce la uzura neuniforma a cauciucului si scurtarea duratei de viata a acestuia.
In general indreptarea jantelor se face prin deformare plastica la rece. In anumite cazuri la jantele de aluminiu este necesara incalzirea in jurul temperaturii de 140-150℃ (daca temperatura este mai mare apar tensiuni de material).

ECHILIBRARI ROTI

Prin echilibrarea periodica si corecta a rotilor eviti aparitia uzurii neuniforme a anvelopelor.
Daca exista anumite abateri de la planeitate sau de la circularitate, miscarea de rotatie a rotii nu mai este cea normala, aparand batai sau vibratii ale volanului la anumite viteze.
La aparitia fenomenelor de mai sus va asteptam la echilibrarea rotilor autovehiculului. La Esrom,  service auto din Pipera Voluntari, echilibrarea se face pe masini performante si permanent metrologizate.

 • Montarea unei roţi noi pe automobil sau a unei anvelope pe o jantă împune automat echilibrarea ansamblului janta/ anvelopa respective.
 • Din fabricaţie anvelopele şi jantele noi pot prezenta imperfecţiuni de echilibrare datorită materialelor componente, a unor mici abateri, a existenţei  valvei etc. De aceea, după montajul anvelopelor masinii pe jante, roţile trebuie echilibrate.
 • Dezechilibrarea roţilor poate fi cauzat atât de deficienţele, dar poate apărea şi în procesul de exploatare. Simptome de dezechilibrare apar astfel în urma utilizării normale a automobilului, dacă anvelopele se uzează neuniform, sau în urma intervenţiilor efectuate asupra anvelopei (când aceasta se demontează de pe jantă), la repararea lor, la recondiţionarea jantei, în urma unei frânări puternice sau a unui impact puternic cu un obstacol, când s-a circulat pe drumuri puternic denivelate şi prin gropi etc. jantele şi anvelopele vehiculului se pot deforma generând dezechilibrarea ansamblului janta/anvelopa.
  Pe timpul mersului cu roţile neechilibrate, datorită vibraţiilor, apare riscul deteriorării unor elemente ale automobilului prin : uzura rulmenţilor roţilor; uzura prematură a amortizoarelor; uzura unor componente de directie.

UMFLARE CU AZOT A ANVELOPELOR

Service-Roti Esrom este echipat cu generatoare de azot pentru umflarea anvelopelor.
Service-Roti Esrom va recomanda presiunea cu azot in special in perioada sezonului de vara, avantajele presiunii cu azot sunt :

  • prelungeste durata de viata a anvelopei (oxigenul ataca component metalica – cordul anvelopei si janta)
  • verificarea presiunii se face mai rar (anvelopa umflata cu aer pierde 0.1 atmosfera/luna, iar o anvelopa umflata cu azot pierde 0.10 atmosfere /6luni)
  • stabilitate la variatiile de temperatura (azotul asigura o temperatura constanta in cauciuc, astfel se elimina riscul de supraincalzire a anvelopei si implicit riscurile de explozie)
  • economie de combustibil (rezistenta la rulare datorata inconstantei presiunii in anvelopa, azotul incetineste modificarea presiunii in anvelopa, o presiune constanta micsoreaza uzura caii de rulare)
  • protejeaza jantele (incetineste formarea de rugina pe janta datorita lipsei de oxigen)
  • de asemenea, umflarea cu azot a anvelopelor autovehiculului ofera confort la rulare (azotul are un comportament diferit la comprimare fata de oxigen)
© Copyright 2020 - SC Esrom Serv All SRL - Service mecanica auto in Pipera - Voluntari